Fylt ribbe
Foto: Ragge Strand

Fylt ribbe

Fylt ribbe har du neppe forsøkt før. Den opplevelsen bør du unne deg og overraske gjestene med. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Ribbe:
Tin ribben helt. Sett den på høykant og hul den ut. La det være tett på sidene.
  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Grovhakk grønnsakene og bland med salt, pepper, olje og litt soyasaus. Fyll massen i ribben. Sy igjen ribbeenden, slik at den blir så tett som mulig.
  3. Snitt svoren på vanlig måte, og hell over en blanding av olje og soyasaus slik at det trenger ned i svoren.
  4. Stek ribben midt i ovnen til den er gyllen og ferdig. Ha i litt vann i langpannen. Øs over med jevne mellomrom slik at ribben blir mest mulig mør.
  5. Tilbehør:
  6. Ovnsbakt stjerneløk og hodekål. Del stjerneløken i 2. Del hodekål i skiver. Fordel dette i langpannen som du steker ribben i mot slutten av steketiden.
  7. Saus:
  8. Som saus bruke man det som renner av ribba under steking. Ha sausen i en gryte og tilsett fløte og rømme etter smak. Krydre med salt og pepper etter behov.
  9. Sprø svor:
  10. Flytt ribben oppover i ovnen, slå av undervarmen, sett på grill dersom du har det. Pass nøye på, svoren har lett for å svi seg.
  11. La ribb hvile i minst 15 min før man skjærer stykker.
Prikken over i-en:
For å sette den siste prikken over i-en, kan du raspe litt parmasan forsiktig over ribben rett før du serverer. Dette setter en god smak sammen med oljen og soyasausen.

Sendt inn av Håkon Wøllo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her