Fylt rødkål

Ingredienser

4-6 porsjoner
1 rødkål (1 kg)
4 ss olivenolje
50 g smør/margarin
100 g tørkede brødsmuler
175 g hakkete nøtter (peanøtter, hasselnøtter, cashew og valnøtter)
1 finhakket løk
100 g champignon i skiver
3 finhakkete hvitløkbåter
3 ss finhakkete urter etter smak
revet skall av ½ sitron
½ ts salt
pepper
3 dl grønnsakskraft

Yoghurtsaus:
4 dl yoghurt
3 ss Snøfrisk
1 ss finhakket sitronskall
1 ss finhakket sitrongress
3 ss finhakket frisk dill
salt og grovkvernet pepper

Søtpotet- og løkgrateng
4 ss olivenolje
3 store finhakkete løk
3 store finhakkete hvitløkbåter
250 g søtpoteter
2 store kvaster finhakket rosmarin
10 friske finhakkete salvieblader
salt og pepper
finhakket bladpersille til pynt

Fremgangsmåte

Skjær av den nederste delen av kålen. Løsne forsiktig av de 6-8 ytterste bladene. Forvell dem i kokende vann i 2-3 minutter. Avkjøl under rennende vann og tørk med kjøkkenpapir. Skjær bort de tykkeste bladårene. Resten av kålhodet deles i to langs midtstilken. Del den ene halvdelen i 4 skiver på langs og fjern midtstilken. Strimle kålskivene på tvers. Den andre delen kan du bruke senere.

Yoghurtsaus
Hell yoghurten i et kaffefilter og la stå i 2 timer. Bland yoghurtosten med Snøfrisk og urtene. Smak til med salt og pepper.

Varm 1 ss av oljen og halvparten av smøret i en stekepanne. Fres brødsmulene og nøttene i 3-4 minutter, til brødsmulene er sprø. Ha nøtteblandingen over i en bolle og tørk godt av pannen. Varm resten av oljen og 1 ss av smøret og fres løken i noen minutter til den er blank. Tilsett soppen og den strimlede kålen og fres blandingen i 5 minutter. Rør inn hvitløken og urtene og fres videre i 2 minutter. Bland dette med nøtteblandingen. Tilsett sitronskall, salt og pepper og 1,5 dl av kraften.

Søtpotet- og løkgrateng

Ha oljen i en stor stekepanne og sett den på middels varm plate. Ha i løken og fres den gylden og myk. Tilsett hvitløken og fres videre i 2-3 minutter. Ta pannen av platen og ha løken over i en bolle. Skrell søtpotetene og riv dem grovt på et råkostjern eller i foodprocessor. Overfør til løkbollen sammen med rosmarinen og salvien. Bland godt og smak til med salt og pepper. Ha over i en ildfast form. Drypp over olivenolje. Stek ved 180 grader i en time. Dryss over persillen.

Legg kålbladene i bunnen og oppover kanten i en ildsfast form slik at de henger godt over kanten av formen. Det må ikke være glipper mellom bladene. Legg fyllet i midten og legg resten av smøret på i klatter. Pakk kålbladene som henger over kanten rundt fyllet og hell resten av kraften langs kanten av formen. Dekk godt med alu.folie. Stek i 45 minutter ved 180 grader. La hvile 10 minutter før du skjærer den i "kakestykker".

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?
+

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?

Mer enn en femdel av vinmarksarealet i Alsace er plantet med pinot blanc. Men i regionens hierarki, har druesorten en bunnplassering. Mesteparten av det som dyrkes inngår i den omfattende crémant-produksjonen, men det jobbes med å løfte dens status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi laksekotelettene en smaksrik omgang
Dagens rett
Grillede laksekoteletter med linseburgere, persille- og vårløksalat

Gi laksekotelettene en smaksrik omgang

I denne oppskriften får laksekotelettene et enkelt, men veldig smaksrikt følge som også tilfredsstiller vegetariske behov. Prøv bare selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat
Dagens rett

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat

Fyr opp grillen og lag denne saftige og smakfulle svinenakken denne helgen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her