Fylt utbenet lammekjøtt

Fylt utbenet lammekjøtt

Fremgangsmåte

I stekeovnen ved 175 grader, til kjøtttermometeret viser 70-76 grader.

Strø salt og pepper på kjøttflatene innvendig og fordel fyllet over. Brett låret sammen og surr det til en pen rullade surret med bommullstråd. Brun rullade på sterk varme i smør på stekeplate. La det hvile litt før det strøs med pepper og salt utvendig. Legg så rulladen i liten langpanne eller ildfast form og la det steke videre i stekeovnen. Når kjøttet er ferdigstekt, skal det hvile ca. 15 minutter før det skjæres i skiver. Kok ut formen/ pannen med vann og bruk stekesjyen som saus.

Server lammesteiken med kokte poteter, grønnsaker, fløtesoppsaus og tyttebær til.

Fløtesoppsausen:
Brun smør og mel til passe brunt. Spe med sjy og la koke 8-10 minutter.
Tilsett sopp og spe med fløte til sausen er passe tykk. Smak til med salt.

Sendt inn av TINE Kjøkken

5
5/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen