Genial mini-pizza
Foto: Elet1

Genial mini-pizza

Lag deilige små pizzabiter med pitabrød og topp med en deilig saus og mye annet godt.

Fremgangsmåte

Del pitabrødene i to (noen typer må varmes litt før de lar seg dele). Her er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan ha på av ingredienser, men jeg har laget to forslag til deg her;

Topping 1
Lag en god saus av 1 ss god olivenolje, tomatpurè, finhakket eller presset hvitløk. Smak til med litt salt, pepper og en klype sukker. Spre blandingen over hver del og ha på rikelig med hakkede, ferske tomater. Dryss over rikelig med en god revet mozarella og legg et par kvister rosmarin på toppen.

Topping 2
Dryss litt god olivenolje over hver del og ha over chilisaus (fåes i alle eksotiske butikker og endel gode supermarkeder). Bland revet mozarella og fersk parmesan og dryss over. Skjær kyllingfileten i tynne strimler og spre over. Krydre med det krydderet du ønsker, gjerne et par blader frisk basilikum.

Sett pizzaene i forvarmet ovn (200 grader) på plate, skru på grillelementet stek de i 5 - 10 minutter til de er gyldne og sprø. Hold et godt øye med de så de ikke blir brent!

Servèr med ruccolasalat vendt i balsamico-eddik og vispet crème fraîche tilsatt ½ ts dijon sennep og 1 ts sukker.

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her