Genial mini-pizza
Foto: Elet1

Genial mini-pizza

Lag deilige små pizzabiter med pitabrød og topp med en deilig saus og mye annet godt.

Fremgangsmåte

Del pitabrødene i to (noen typer må varmes litt før de lar seg dele). Her er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan ha på av ingredienser, men jeg har laget to forslag til deg her;

Topping 1
Lag en god saus av 1 ss god olivenolje, tomatpurè, finhakket eller presset hvitløk. Smak til med litt salt, pepper og en klype sukker. Spre blandingen over hver del og ha på rikelig med hakkede, ferske tomater. Dryss over rikelig med en god revet mozarella og legg et par kvister rosmarin på toppen.
 
Topping 2
Dryss litt god olivenolje over hver del og ha over chilisaus (fåes i alle eksotiske butikker og endel gode supermarkeder). Bland revet mozarella og fersk parmesan og dryss over. Skjær kyllingfileten i tynne strimler og spre over. Krydre med det krydderet du ønsker, gjerne et par blader frisk basilikum.
 

Sett pizzaene i forvarmet ovn (200 grader) på plate, skru på grillelementet stek de i 5 - 10 minutter til de er gyldne og sprø. Hold et godt øye med de så de ikke blir brent!

Servèr med ruccolasalat vendt i balsamico-eddik og vispet crème fraîche tilsatt ½ ts dijon sennep og 1 ts sukker.

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Se alle de fristende oppskriftene på pizza vi byr på

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Anne

4
4/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen