Glasert tapasribbe
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Glasert tapasribbe

Når svineribbe møter kinesiskinspirert krydring, blir det fart på smaksløkene. Denne oppskriften er helt topp å inkludere i menyen for et koldtbord.

Fremgangsmåte

Skjær av svoren på ribba og prøv å beholde mest mulig av fettet. Fjern deretter beina på innsiden av ribba.

Lag ca 5 mm dype snitt tett i tett langs etter hele ribba.

Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og smør inn hele ribba.

Stek ribba på 125 grader i ca 2 timer, skru deretter opp temperaturen til 225 grader og stek til ribba er gyllen.

Kutt ribba i små porsjonsbiter og server med søt chilisaus.

Flere gode ribbeoppskrifter finner du her

Tips: Dette er en stor favoritt på tapasbordet. Pass på å ha nok. Her har vi brukt 5-krydder, som er den mest kjente krydderblandingen i det kinesiske kjøkken. Inneholder som navnet sier fem ulike krydderslag; Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sort pepper.

Tapas er god løsning for jule- eller nyttårsfeiringen

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 68 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen