Gratinerte o-skjell
Eksportutvalget for fisk

Gratinerte o-skjell

Fremgangsmåte

Sett stekeovn på høyeste temperatur, gjerne grill. Skrap og vask o-skjellene. Kok opp 3-4 dl vann, tilsett oskjell, dekk med lokk og kok til skjellene har åpnet seg.

Avkjøl skjellene litt før de renses. Skjellmaten som du sitter igjen med deles i 3-4 biter. Surr hvitløk og sjalottløk i smør. Tilsett persille og gressløk sammen med bitene av o-skjell. Grønnsakene renses og kuttes i tynne strimler, surres myke i smør.

Sausen:
Surr sjalottløken myk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn nesten all væsken. Tilsett fløte og kok opp. Pisk eggeplommene lett i en bolle som tåler varme. Hell over den kokende fløten under kraftig omrøring med visp. Tilsett sennep og hakket dill og smak til med salt og pepper. Fordel grønnsakene i 8 halve, godt rengjort skjell og legg skjellbitene over. Hell sausen over. Settes i stekeovn til alt er blitt varmt og har fått en gyllen farge.

Server med godt brød.

Fotograf: Per Eide

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er den beste blant 56 viner i alu-boks med og uten bobler
+
Tester
56 viner i alu-boks vurdert

Dette er den beste blant 56 viner i alu-boks med og uten bobler

Utvalget av vin i alu-bokser øker stadig. Og kvaliteten med det, selv om det fortsatt er store forskjeller på de beste og de svakeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gulrotkake som muffins slår aldri feil
Ukens kake

Gulrotkake som muffins slår aldri feil

Selv om det er umulig å bli lei gulrotkake, er det ok å variere utseendet. Med denne oppskriften velger du om det skal bli muffins eller kake.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En salat som denne både ser ut som og smaker sommer
Dagens rett

En salat som denne både ser ut som og smaker sommer

Salat er ganske enkelt en genial middagsrett for deilige forsommerdager. Jordbær, spekeskinke og fetaost gir ekstra god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fulltreffer i alle tre farger og det til knallpriser
+
Godbiter i pollisten

Fulltreffer i alle tre farger og det til knallpriser

Denne Tenerife-produsenten er ikke lenger i basisutvalget, men noen butikker har vinene fortsatt inne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her