Gresskar- og sjokoladeostekake
Foto: Abrar Mahmoud

Gresskar- og sjokoladeostekake

Gresskar egner seg utmerket i kaker. Her er en oppskrift der vi kombinerer kremost, kesam og sjokolade. Passer like godt til halloween som etter.

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
  2. Bland ingrediensene og press dem ned i en kakeform (springform - 24 cm).
  3. Sett i fryseren i 10 minutter mens du forbereder resten.
  4. Sjokolade til marmorering:
  5. Ha fløten og sjokoladen i en tykkbunnet kasserolle og smelt den over svak varme under stadig omrøring. Rør til den er jevn.
  6. Sett til side men ikke på et kaldt sted.
  7. Fyllet:
  8. Bland kremost/kesam og sukker i en miksmaster til kremaktig konsistens.
  9. Tilsett gresskarpuré, krydder og fløte og rør godt.
  10. Tilsett eggene et av gangen og visp mellom hver gang. Hell fyllet over den iskalde bunnen.
  11. Hell sjokoladen i et siksakkmønster over fyllet.
  12. Stek ved 150 i 50-60 minutter (fyllet skal være fast). Avkjøl og sett kaldt til den skal serveres.

Her finner du mange oppskrifter på deilige kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her