Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli
Apéritif

Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli

Fremgangsmåte

Nøttemuesli:
Varm ovnen til 165 grader. Blant alt i en stor bolle. Rør godt og fordel utover en bakeplate eller langpanne. Sett i ovnen og la stå i 20 minutter. Rør en gang underveis. Pass på at ikke noe blir brent. Avkjøl.

Gresskar:
Bland alt i en kjele og kok opp. La trekke i 10 minutter slik at mesteparten av væsken er fordampet. Avkjøl. Smak til med eventuelt mer sukker. 

Yoghurtpannacotta:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp litt av limejuicen og løs opp gelatinen i dette. Ha i resten av limejuicen. Bland yoghurt og honning og rør inn den oppløste gelatinen. La stå i 20 minutter i kjøleskap for å sette seg.

Sette sammen:
Legg gresskar, pannacotta og muesli lagvis i høye dessertskåler. Sett kaldt i 5-10 minutter. Hvis glassene blir stående lengre, mister mueslien sprøheten.

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mye vin for pengene er en underdrivelse for denne vinen
+
Ukens vin

Mye vin for pengene er en underdrivelse for denne vinen

Dette røverkjøpet er laget av druer fra eldgamle vinstokker og er utrolig nok å finne i 180+ polutsalg. Og det du skal velge for høstferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du vin til pizza
Mat og vin i kombinasjon
Vin til pizza

Slik velger du vin til pizza

Pizza er en favoritt hos mange, enten den bestilles eller lages selv. Her hjelper vi deg å velge vin til pizzaen, når du skal kose deg litt ekstra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spagetti med saus av bakte rotgrønnsaker
Dagens rett
Spagetti med saus av bakte rotgrønnsaker

Spagetti med saus av bakte rotgrønnsaker

Det er ikke mye som overgår sesongens rotgrønnsaker når det kommer til smaksfylde. Derfor skal du bruke dem så ofte som mulig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her