Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli
Apéritif

Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli

Fremgangsmåte

Nøttemuesli:
Varm ovnen til 165 grader. Blant alt i en stor bolle. Rør godt og fordel utover en bakeplate eller langpanne. Sett i ovnen og la stå i 20 minutter. Rør en gang underveis. Pass på at ikke noe blir brent. Avkjøl.

Gresskar:
Bland alt i en kjele og kok opp. La trekke i 10 minutter slik at mesteparten av væsken er fordampet. Avkjøl. Smak til med eventuelt mer sukker. 

Yoghurtpannacotta:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp litt av limejuicen og løs opp gelatinen i dette. Ha i resten av limejuicen. Bland yoghurt og honning og rør inn den oppløste gelatinen. La stå i 20 minutter i kjøleskap for å sette seg.

Sette sammen:
Legg gresskar, pannacotta og muesli lagvis i høye dessertskåler. Sett kaldt i 5-10 minutter. Hvis glassene blir stående lengre, mister mueslien sprøheten.

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her