Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania
Foto: arocas

Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

Denne superenkle retten består av gammelt brød som grilles og gnis inn med hvitløk og tomat. Italienerne kaller det bruschetta.

Fremgangsmåte

  1. Skru på stekeovnsgrillen eller tenn en trekull- eller gassgrill.
  2. Pensle litt olje på begge sider av brødskivene, legg dem på stekeplate og sett dem under stekeovnsgrillen eller på rist.
  3. Grill skivene på begge sider i til sammen 4-6 minutter, til de er gyllenbrune.
  4. Legg skivene på fat.
  5. Gni det varme brødet først med hvitløkfeddene, deretter med tomatene, som du presser mens du gnir.
  6. Drypp olje over og smak til med salt og pepper og gjerne litt røykt paprikapulver.
  7. Server straks.

Dette er en klassisk tapa og en slektning av den mer velkjente italienske bruschetta. Det er ikke noe annet enn godt landbrød som er grillet, gnidd med hvitløk og deretter gnidd med en moden, halv tomat og dryppet med fruktig olivenolje.

Her finner du mange flere oppskrifter på bruschetta

Se våre andre oppskrifter på tapas

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her