Grillet hval med kål
Foto: Norsk Hval

Grillet hval med kål

Denne retten passer like godt til fest, på grillbuffeten, som en rask middagsrett i en travel hverdag. Da blir det fest midt i uka.

Fremgangsmåte

  1. Del kålen i 4 og gni inn sidene med olje.
  2. Grill på varm grill ca 6 minutter på hver side eller til den får en fin karamellisering fra grillen.
  3. Hvalkjøttet stekes ca 1,5 til 2 minutter på hver side. Hvil ca 3 minutter.
  4. Anrettes som en salat med kål i bunnen og hvalkjøtt skåret i cm tykke skiver på toppen. Hell deretter over sausen.

Rømmesaus:
Ha melk, rømme og salt i en kasserolle og kok opp. Bruk en stavmixer til å blende sausen glatt. Ved servering vend inn gressløkoljen.

Tips:
I stedet for gressløkolje, kan du bruke friskhakket gressløk.

Tips:
Se etter en nykål som ikke er for «tettpakket», kjenn etter at den er litt løs, da tar det kortere tid å grille den.

Her er det mange andre deilige retter med hval

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk Hval

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin

I denne utgaven av magasinet Apéritif ser vi blant annet på burgundprisene, og spør om det franske kjøkken er dødt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken
Dagens rett

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken

Kyllingvinger er deilig snacks, og spesielt godt når det er fredag og kanskje sågar ferie. Når de er ferdigstekte fra butikken, er det bare litt finjustering og tilbehøret som skal til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her