Grillet Kamskjell

Ingredienser

kamskjell
salt og pepper
trøffelhonning

Puylinser
2 ss smør
1 stk finhakket sjalottløk
100 gram puylinser
hvitvin
kyllingkraft
salt og pepper

Vårrulldeig

Ruccula- & Tat soi-salat

Ingefærskum
100 g sjalottløk
1 ts hakket ingefær
1 dl hvitvin
1 dl fiskekraft
1 dl kyllingkraft
3 dl fløte
salt & pepper
50 g smør
melkeskum (bruk espressomaskinen) vendes inn til slutt

Fremgangsmåte

Kamskjell grilles i pannen, krydres med salt og pepper.  Trøffelhonning helles over.

Puylinser:
Svisj sjalottløk og linser i smøret. Tilsett hvitvin, kyllingkraft og smør, kok dette sammen med litt væske av gangen. Kok sammen til linsene er møre, smakes til med salt og pepper.

Tomatconcassé smakes til med lime, østersaus, pepper og olivenolje.

Vårrulldeigen:
Skjær ut et rektangulært stykke av deigen som formes til en halvsirkel. Pensle den med olje og stekes i ovn, til den blir gylden.

Ruccula- & Tat soi-salat renses og smaksettes med litt god olivenolje & pepper.

Ingefærskummet:
Svisj løk og ingefær i litt olje. Hell på vin, kokes inn. Tilsett kraft, kok ytterligere inn. Spe i fløten og kok til kremet konsistens. Tilsett smør og smak til med salt og pepper. Rør inn melkeskum til slutt.

Anrett kamskjellene på en tallerken og de øvrige ingrediensene oppå og rundt halvsirkelen. Naper ingefærskummet rundt kamskjellet til slutt.

Sendt inn av Moe Media

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Glem øl og akevitt, vellagret spätlese er det lutefisken ber om
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Glem øl og akevitt, vellagret spätlese er det lutefisken ber om

Om du ikke har spist lutefisk ennå, er det fint, for med dette i glasset, blir det et himmelsk måltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du ha noe virkelig historisk i champagneglasset til nyttår, gå for denne
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Skal du ha noe virkelig historisk i champagneglasset til nyttår, gå for denne

Den er en av ytterst få muligheter til å smake 1996-champagne. Som er en av de få tingene du bør gjøre før du pakker sammen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir et hverdagslig måltid til en fest
Dagens rett
Innbakt laks med chevre og løk

Slik blir et hverdagslig måltid til en fest

Laks eller annen fisk som er bakt mellom butterdeigflak bir ekstra saftig og smaksfylt. Lettvint er det også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen
Dagens rett
Verdens beste eggepai

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen

For under et tykt dekke av egg, fløte og parmesan får det meste nytt liv. Og du blir god og mett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her serveres fransk velsmak med humoristisk tvist
Restaurant
Moon i Bergen

Her serveres fransk velsmak med humoristisk tvist

Restaurant Moon drives av de 27-årige franskfødte tvillingene Nicolas og Jules Selukov som i løpet av få måneders drift er blitt en folkefavoritt i deres nye hjemby Bergen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her