Grillet kamskjell på blodpølse

Denne potente forretten er alltid en suksess når den serveres til forelskede par.

Fremgangsmåte

  1. Start med margbein av okse. Legg beinene i isvann slik at margen blir myk og kan presses ut. Ta vare på margen til senere bruk.
  2. Kok beinene i 3-4 dager. Vask og puss margbeinet til det er helt reint. Legg i klor noen timer for å bleke det og skyll godt deretter. Tørk i ovnen i 3-4 timer ved 150 grader. Beinene kan brukes flere ganger, så all jobben er ikke forgjeves.
  3. Bestill blodpølse hos slakteren. Be om å få en litt mindre krydret utgave enn det som er standardresepten.
  4. Skjær en skive på ca 1 cm og stikk ut en runding med samme diameter som kamskjellet.
  5. Rens kamskjell. Ta vare på muskel og rogn.
  6. Fjern og kast magesekken og kok sjy av resten etter at du har skylt det godt. Kok så lenge at sjyen blir mørk og søtlig.
  7. Legg blodpølseskiven på toppen av margbeinet med kamskjellet oppå. Hell kamsjellsjy over.
  8. Og fordel soppcappuccinosaus (soppsaus som skummer) rundt.
  9. Garner med frisk timian oppå soppsausen.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her