Rens, skyll og tørk makrellene. Skjær noen skråsnitt tvers over ryggen. Dryss salt og pepper i buken og i ryggsnittene på fiskene. Fordel limeskiver og koriander i buken på fiskene. Pensle dem godt med olje og stek dem på grillen til de er gylne og gjennomstekt, 5-6 minutter på hver side.
Grillet ananas:
Skrell ananasen, skjær den i fire og skjær ut den harde midtstokkene. Dryss på finhakket chili og drypp over olje. Stek ananasen på grillen til den er så vidt varm, 3—4 minutter.
Nypotetsalat:
Kok potetene møre, del dem i to eller fire. Rens og finsnitt vårløkene. Bland poteter, vårløk, gressløk, persille og timian.
Dressing:
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Sett den over en kjele med kokende vann og rør til dressingen tykner. Bland dressingen med potetene. Server den nygrillede makrellen med det gode tilbehøret. Tips. Lag potetsalaten før du starter med grilling av fisk og ananas.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig