Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash
Foto: Bent Raanes

Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Nå er makrellen på sitt beste og du kan lage all verdens gode retter. Her er et forslag som setter smaksløkene i virkelig gang.

Fremgangsmåte

Rens makrellen godt og vask bort alt blod. Gni salt både i buken og utvendig.

Kutt sitron i skiver og fyll buken med dill og sitron. Surr hyssing (husk at denne må være fuktet godt først) rundt fisken slik at den holder seg sammen under grillingen - her kan du også bruke en fiskerist.

Pensle med olje. Grill makrellen i 3-4 minutter på hver side.

Sitroncouscous:
Finkutt løk og hvitløk og surr over middels varme i olje i en kasserolle til det blir gyllent. Kutt gulroten i små terninger og ha i sammen med løken - fres i ett minutt.

Hell over vann og kyllingbuljong og kok opp. Tilsett couscous, rør rundt, ta gryten av varmen og la couscousen svelle i ca 5 minutter.

Finkutt vårløk og tilsett sammen med fersk, vasket spinat. Skvis en hel sitron over og vend sammen. Smak til med salt, pepper og kumin.

Grillede grønnsaker:
Kutt paprikaen i store skiver og legg på grillen. Når de får en sort hinne, legg de i en tett plastpose og la ligge til de blir litt kaldere. Da løsner skallet lettere.

Kutt squash i tynne strimler og grill raskt på grillen. Rens paprikaen og kutt i strimler. Bland squash og paprika. Sprinkle over noen dråper olivenolje og litt salt og pepper.

Paprikasaus:
Del paprikaen i to og ta ut kjernen. Pensle med olivenolje og grill til skinnet blir helt svart.

Hvis du bruker ovnen her kan du sette den på 200 grader og legge paprikaen på et steikebrett med aluminiumsfolie under. Legg paprikaen i en plastpose til den blir kaldere og ta av det brente skallet.

Finhakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør til løken er gylden. Hell over kyllingkraft og kok opp.

Ha alt i en blender sammen med paprikaen. Kjør til du får en fin, jevn saus. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.

Server den grillede makrellen med sitroncouscous, grillede grønnsaker og paprikasausen ved siden av.

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du en skvett Baileys i kjøleskapet, får du bruk for den i denne jordbærpaien
Ukens kake
Jordbærpai med Baileys

Har du en skvett Baileys i kjøleskapet, får du bruk for den i denne jordbærpaien

Ikke alle rekker å tømme Baileys-flasken før den nærmer seg utløpsdatoen. Er du blant dem, har du løsningen her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Solid kraft for pengene – til grillmaten eller for et langt liv i kjelleren
+
Godbiter i pollisten

Solid kraft for pengene – til grillmaten eller for et langt liv i kjelleren

Det er ikke for sent på våren for å drikke kraftvin, spesielt ikke når den er så fristende som denne. Som også kommer i en litt mer sommerkledd versjon som skapt for sesongens måltider. Samt en hvit kraftpakke. Alt til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken
Dagens rett
Pasta med kylling og reker

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken

Det er veldig enkelt å få til, spesielt om vi velger en forenklet - les fornorsket - versjon, som baserer seg på råvarer som finnes overalt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir det fest rundt bordet selv på en tirsdag
Dagens rett
Fyldig blomkålsuppe med røykt laks og pesto rosso

Slik blir det fest rundt bordet selv på en tirsdag

Å lage suppe på blomkål er intet hokus pokus. Toppingen kan du lage fra bunnen av, eller ty til ferdigløsninger. Følger du dagens oppskrift lover vi deg en herlig tirdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Koteletter får ekstra god smak på denne måten
Dagens rett
Braiserte koteletter med spansk vri

Koteletter får ekstra god smak på denne måten

Det er ikke mer enn noen spanskinspirerte takter som skal til for å gjøre hverdagslige koteletter ekstra saftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her