Grillet marinert ørret med honning
Foto: Aina Hole

Grillet marinert ørret med honning

Fremgangsmåte

Filetér ørreten og del filétene med skinnet på i porsjonsstykker.

Marinér i soyasaus, basilikum, olivenolje, hvitløk, lime og pepper. Ikke tilsett salt før etter at du har grillet ørreten, da saltet trekker ut saft fra fiskekjøttet. La ørreten ligge i marinade i minst 1/2 time. Denne marinaden "koker" også ørreten noe, så ikke la den ligge for lenge.

Legg ørreten med skinnsiden ned i en ildfast form. Sett formen midt i ovnen og grill fisken til den er sprø og nesten gjennomstekt (ca 5 min).

Grønnsaksseng:
Del bok choy'en i fire båter, vask godt uten at bladene faller fra hverandre. Kutt gulrøttene og ertene til julienne. Rist sesamfrøene i en tørr panne på middels varme til de har fått en pen gyllen farve - legg de tilside. Surr gulrøttene på svak varme i sesamoljen i 5-7 minutter, tilsett ertene og bok choy'en. Surr alt til grønnsakene er kokt, men fortsatt sprø. Tilsett honning og ristede sesamfrø.

Legg grønnsakene på bunnen av tallerkenen og plasser den grillede ørret fileten på toppen.

Flere deilige retter med ørret finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Brita Bjørnsson, Hafrsfjord

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her