Hakk basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en food-processor. Spe med oljen mens maskinen går til en fyldig saus.
Smak til med salt og pepper.
Del sjøkrepsene på langs og ta ut tarmen.
Smør pesto på kjøttsiden. Legg dem krepsene med skallsiden ned på grillen og stek dem i 2-3 minutter til det dufter god.
Server varme med brød til.
Pestoen kan lages i god tid og tas med i et glass eller plastboks med tett lokk.
Tips: Ferdigkokte sjøkreps kan stekes raskt på grillen så de blir lune og smaken kommer ekstra godt frem.
Lyst til å lage noen annet med sjøkreps
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig