Grillet svinefilet med bacon og salvie

Ingredienser
600g indre- eller ytrefilet av svin
150g bacon i skiver
150g Mozzarella i små terninger
Bladene fra 3-4 kvister Salvie
1 ts pepperkorn
1/2 ts Einerbær
4 ss Olivenolje
Hyssing

Fremgangsmåte

Del svinefileten på langs nesten tvers igjennom. Åpne fileten, krydre med nykvernet pepper og legg på baconskiver slik at de går litt utover kanten av kjøttet på hver kortside.
Legg på halvparetn av salviebladene. Legg fileten sammen og knyt (godt fuktet) hyssing rundt så den holder på fyllet.
Støt pepper og einerbær grovt i en morter og rør inn oljen og litt salt.
Grovhakk resten av salviebladene og rør inn i blandingen. Pensle fileten med marinaden og stek den forsiktig på grillen i 20-30 min. Snu og pensle jevnlig med olje under grillingen.
Fjern hyssingen før servering og pynt evt. med salvieblomster eller andre spiserlige blomster.

Sendt inn av Per Virhøy

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her