Grillet tørrfisk med sennepsgrønnsaker, petit pois-puré, baconsmør og aiolipoteter
Trond Svendgård,Svendgårds, Bodø

Grillet tørrfisk med sennepsgrønnsaker, petit pois-puré, baconsmør og aiolipoteter

Fremgangsmåte

Grillet tørrfisk:
Renskjær tørrfisken og grill den på begge sider på en grillpanne eller vanlig grill.

Sennepsgrønnsaker:
Kutt grønnsakene i staver og bak dem ved 150 grader i 5 min. med salt, pepper og litt olje. Visp sammen sennepene og sukker og spe med hvitvinseddik og olivenolje. Bland vinaigretten inn i grønnsakene

Petit pois-puré:
Blansjer ertene i kokende vann og kjør dem på blender med smør og fløte til den er helt glatt.

Baconsmør:
Kutt bacon i bittesmå terninger og sprøstek dem i en stekepanne. Tilsett smøret og la det bli nøttebrunt. Tilsett balsamicoeddiken og kok ned til god smak. Smak til med salt og pepper.

Aiolipoteter:
Blansjer potetene og friter dem like før servering. Vend potetene i aioli og smak til med salt.

Sendt inn av Trond Svendgård,Svendgårds, Bodø

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her