Spekket steinbitfilet servert med oliven- og splittertkompott, pistou med dijonsennep
Godfisk.no

Spekket steinbitfilet servert med oliven- og splittertkompott, pistou med dijonsennep

Steinbit er en fiskesort som også fiskevegrere kan like. Men får du ikke tak i steinbit, kan du godt bruke torsk, lysing, sei. At fisken er mager, er en fordel siden det er hele poenget med å spekke.

Fremgangsmåte

Fisk:
Krydre og frys spekket. Lag små lommer i fisken med en tykk pinne og press spekket i hullene. Krydre og brun fileten i litt olje. Stek ferdig i forvarmet ovn ved 150 grader.

Pistou med sennep:
Knus hvitløken, sennep og salt i en morter til det blir en puré.

Tilsett basilikumbladene og fortsett med å knuse til det er en grov puré. Bland inn oljen i en tynn stråle til du har en jevn puré.

Oliven- og splittertkompott:
Skyll ertene og dekk med kraft. Kok opp og skum av. La det småkoke i 20 minutter. Tilsett hvitløk, sjalottløk og la det koke i 10 minutter til. Ha så i selleri og oliven og la dette småputre i 5 minutter til. Bland inn smør og estragon ved servering, smak til.

Løk og gulrot:
Løken deles i tykke skiver. Brun løk og gulrot i en varm panne med litt av spekket. Skru så ned og la det surre til det er mørt. Smak til med sitron, salt og pepper.

Før severing:
Legg opp som på bildet. Drisle godt med fersk olivenolje over retten.

Tips: 
Hvis du ikke får tak i marinert spekk, kan du fettet fra en bit lettsaltet flesk. Bare husk at det kan være ganske salt.

Lyst til å lage noen annet med steinbit så finner du oppskriftene her

Se det store utvalget i fiskeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her