Hjemmelagde grissini
Foto: Astrid Hals

Hjemmelagde grissini

Grissini er sprø brødpinner. Det har alle erfart som har besøkt restauranter med ekte italiensk mat. Du kan selvfølge kjøpe de ferdig. Langt bedre blir de hvis du lager de selv, og det er utrolig enkelt. De passer veldig godt som tilbehør til supper, gryteretter, ostefat og tapasbord.

Fremgangsmåte

Rør ut gjæren i vannet og la stå noen minutter. Tilsett oljen. Bland mel og salt i en bolle og tilsett væsken. Rør med en treskje og kna deretter med hånden til alt er godt blandet og deigen kjennes smidig, enten i bollen eller på bakebordet.

Smør en stor bolle med olje og legg deigen oppi, deretter snur du den slik at overflaten er dekket av olje. Sett til heving på et lunt sted i noen timer til deigen har hevet til dobbel størrelse.

Ha mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del opp i fire-seks emner som arbeides med lett hånd og deretter deles opp i 10-20 biter.

Trill ut til tynne pølser med en diameter på 1 cm. Legg på bakeplate med to cms mellomrom og sett til heving i 15 minutter.

Steik ved 200 grader i 10 minutter til de er pent gylne. Hjemmelaget grissini holder seg fint i et par uker men smaker best de første dagene.

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Og dette er våre glutenfrie oppskrifter

Overrask med spennende rundstykker

Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker

Og vi har flere fristende oppskrifter på scones

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her