Hjemmelagde grissini
Foto: Astrid Hals

Hjemmelagde grissini

Grissini er sprø brødpinner. Det har alle erfart som har besøkt restauranter med ekte italiensk mat. Du kan selvfølge kjøpe de ferdig. Langt bedre blir de hvis du lager de selv, og det er utrolig enkelt. De passer veldig godt som tilbehør til supper, gryteretter, ostefat og tapasbord.

Fremgangsmåte

Rør ut gjæren i vannet og la stå noen minutter. Tilsett oljen. Bland mel og salt i en bolle og tilsett væsken. Rør med en treskje og kna deretter med hånden til alt er godt blandet og deigen kjennes smidig, enten i bollen eller på bakebordet.

Smør en stor bolle med olje og legg deigen oppi, deretter snur du den slik at overflaten er dekket av olje. Sett til heving på et lunt sted i noen timer til deigen har hevet til dobbel størrelse.

Ha mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del opp i fire-seks emner som arbeides med lett hånd og deretter deles opp i 10-20 biter.

Trill ut til tynne pølser med en diameter på 1 cm. Legg på bakeplate med to cms mellomrom og sett til heving i 15 minutter.

Steik ved 200 grader i 10 minutter til de er pent gylne. Hjemmelaget grissini holder seg fint i et par uker men smaker best de første dagene.

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Og dette er våre glutenfrie oppskrifter

Overrask med spennende rundstykker

Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker

Og vi har flere fristende oppskrifter på scones

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her