Grønnsakswok
Foto: Astrid Hals

Grønnsakswok

Fremgangsmåte

Denne retten skal serveres som den er, men passer også godt som tilbehør til fisk eller hvitt kjøtt.

Skjær potetene i staver og grønnsakene i strimler. Legg potetene i 1 l kaldt vann tilsatt 5 ts salt og la ligge et par timer (på denne måten kommer smaken bedre frem og potetene blir sprø). Finhakk hvitløk, ingefærrot og eventuelt chili.

Når woken er sikkelig varm, ha i olje, hvitløk, ingefær, chili, chilisaus, rødløk og purre. Stek til det blir lysebrunt og lukter godt. Sil potetene og ha de i blandingen. Stek så i 5 minutter. Ha deretter i resten av grønnsakene og stek i ytterligere 5 minutter. Til slutt, smak til med aromatkrydder, sukker, salt og østerssaus.

Denne retten skal smake litt søtlig. Reguler smaken med mer chilisaus, sukker, salt og østerssaus om ønskelig.

Vil man ha en helt annen smak, kan det tilsettes 100-150 g revet ost som vendes inn i retten.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen