Grove rundstykker
Foto: Istock

Grove rundstykker

Grove rundstykker passer utmerket til frokost og i matpakka eller som turmat.

Fremgangsmåte

Smul deigen i bakebollen. Varm vann eller melk til fingervarme. Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett olje, sukkerroefiber, linfrø og husk. Rør rundt og la det hele svelle i 10 minutter.

Bland i krydder, salt, cottage cheese, rømme og mesteparten av melblandingen. Spar litt til utbaking. Arbeid deigen godt, helst i maskin. La deigen heve ca 30 minutter.

Strø resten av melblandingen på bakebordet og kna deigen godt. Del den i to deler og rull hver del til en lang pølse som skjæres i åtte biter. Form deigbitene til runde eller avlange boller og legg dem på bakepapir på stekebrettet. Dekk med bakeduk og hev i 30 minutter.

Pensle med oppvispet egg og garner med linfrø. Stek midt i ovnen ved 250 C i 10-12 minutter. La rundstykkene avkjøles under bakeduk.

Overrask med spennende rundstykker

Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker

Og vi har flere fristende oppskrifter på scones

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her