Grunnoppskrift til retter av kjøttdeig

Fremgangsmåte

Bland væsken med det du skal spe ut kjøttdeigen med. Du kan velge blant følgende alternativer til 400 g kjøttdeig:

¾ dl glutenfritt strøbrød

2-3 skiver glutenfritt hvitt formbrød

½ dl PO-fiber

2-3 ss flak sukkerroefiber

1 ss potetmel eller maisstivelse, Maizena

1 ss grov eller fin glutenfri melblanding

2 moste kokte, kalde poteter

1-2 dl kokt langkornet ris

2 dl rotblanding, for eksempel revet rotselleri, pastinakk og gulrot.

Hvis du bruker tørre ingredienser til utspeingen, bør blandingen stå og svelle i ca 10 minutter.

Rør kjøttdeig, salt, egg, pepper og løk. Arbeid deigen jevn og smidig, men ikke rør så lenge at den blir trevlete. Form deigen til små jevnstore boller med fuktige hender eller ved hjelp av to teskjeer. Legg bollene på et fuktet matpapir eller skjærefjøl.

Brun matfettet i stekepannen. Legg i kjøttbollene, men ikke for mange om gangen, og stek dem på alle sider.

Rist på stekepannen av og til slik at kjøttbollene blir jevnt stekt. Legg dem over i en gryte etter hvert som de er ferdigstekte.

Hell bort mesteparten av stekefettet. Visp ut av pannen med vann mellom hver stekeomgang. Spar sjyen hvis du vil lage saus.

Etterstek kjøttbollene uten lokk og fuktighet i 3-5 minutter slik at de blir helt gjennomstekte.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken
Dagens rett

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken

Kyllingvinger er deilig snacks, og spesielt godt når det er fredag og kanskje sågar ferie. Når de er ferdigstekte fra butikken, er det bare litt finjustering og tilbehøret som skal til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her