Gryte fra østen

Ingredienser
1 kg renskåret oksekjøtt
4 små løk
4 gulrøtter
2 purre
1 sellerirot
8 dl buljong (vann + terning)
4 ss soyasaus
2 ts ingefær
2 fedd hvitløk
2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss maisenamel

Fremgangsmåte

På forhånd: Skjær kjøtt og grønnsaker i terninger. Brun kjøttet raskt i en varm panne. Ta det opp. Brun løken og tilsett kjøttet, presset hvitløk, grønnsakene, buljongen, soyasaus og krydder. Legg på lokk. Kok opp og la retten koke i ca 15 minutter. Jevn retten med maisenna-mel utrørt i litt kaldt vann til sausen er passe tykk.

Etter turen: Varm opp gryten, kok ris (beregn 125 g kokt ris per porsjon) og server.

Kcal per porsjon: 380

Sendt inn av Erik S. Hansen

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her