Gryte fra østen

Ingredienser
1 kg renskåret oksekjøtt
4 små løk
4 gulrøtter
2 purre
1 sellerirot
8 dl buljong (vann + terning)
4 ss soyasaus
2 ts ingefær
2 fedd hvitløk
2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss maisenamel

Fremgangsmåte

På forhånd: Skjær kjøtt og grønnsaker i terninger. Brun kjøttet raskt i en varm panne. Ta det opp. Brun løken og tilsett kjøttet, presset hvitløk, grønnsakene, buljongen, soyasaus og krydder. Legg på lokk. Kok opp og la retten koke i ca 15 minutter. Jevn retten med maisenna-mel utrørt i litt kaldt vann til sausen er passe tykk.

Etter turen: Varm opp gryten, kok ris (beregn 125 g kokt ris per porsjon) og server.

Kcal per porsjon: 380

Sendt inn av Erik S. Hansen

Forsiden akkurat nå
Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
+
Tester
De beste rosévinene i 2025

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner

Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2024 og 2023, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner hvor noen er latterlig billige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammekoteletter frå grillen smaker ekstra godt med blåmuggostdressing
Dagens rett

Lammekoteletter frå grillen smaker ekstra godt med blåmuggostdressing

Lammekoteletter er ypperlig mat på en fredag. En deilig frisk dressing må selvsagt til, og oppskrift på tilbehøret samt drikkeforslag får du også med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her