Gumbo a la Lloyd

Gumbo a la Lloyd

Fremgangsmåte

Cajunkrydder

Bland sammen kryddene og oppbevar i en lufttett boks eller glass

Gumbo

Hakk opp selleri, paprika, løk og hvitløk så den er klar
Roux: Ha oljen og melet i jerngryte på middels varme og stek i 10-15 minutter under omrøring til den er blitt mørk
Ha i selleri, paprika, løk og hvitløk og kok på lav til medium varme under omrøring til grønnsakene er blanke, ca 10 minutter
Ha i cajunkrydder og laurbærblad og kok under omrøring i et par minutter
Bland i kraft, tomatboks og fond og småkok under lokk i 30 minutter
Mens du venter: stek pølser i biter i en stekepanne, legg til side
Stek strimlet kyllinglårfilet i samme pannen med litt cajunkrydder og legg til side

Skjær vekk tuppene på begge sidene på okraen, skjær den i passe biter og bland inn i gumboen, småkok i 30 minutter
Tilsett pølsa, kyllingen og kongerekene og varm opp til kongerekene er ferdige, ca 5 minutter

Serveres med kokt ris

Annet:

Hvis du ikke har andouillepølser kan du bruke merguez eller en annen smaksrik pølse, f.eks. chorizo

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her