Gumbo a la Lloyd

Gumbo a la Lloyd

Fremgangsmåte

Cajunkrydder

Bland sammen kryddene og oppbevar i en lufttett boks eller glass

Gumbo

Hakk opp selleri, paprika, løk og hvitløk så den er klar
Roux: Ha oljen og melet i jerngryte på middels varme og stek i 10-15 minutter under omrøring til den er blitt mørk
Ha i selleri, paprika, løk og hvitløk og kok på lav til medium varme under omrøring til grønnsakene er blanke, ca 10 minutter
Ha i cajunkrydder og laurbærblad og kok under omrøring i et par minutter
Bland i kraft, tomatboks og fond og småkok under lokk i 30 minutter
Mens du venter: stek pølser i biter i en stekepanne, legg til side
Stek strimlet kyllinglårfilet i samme pannen med litt cajunkrydder og legg til side

Skjær vekk tuppene på begge sidene på okraen, skjær den i passe biter og bland inn i gumboen, småkok i 30 minutter
Tilsett pølsa, kyllingen og kongerekene og varm opp til kongerekene er ferdige, ca 5 minutter

Serveres med kokt ris

Annet:

Hvis du ikke har andouillepølser kan du bruke merguez eller en annen smaksrik pølse, f.eks. chorizo

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her