Hasselnøttmousse med fruktsauser
Foto: OlgaLepeshkina

Hasselnøttmousse med fruktsauser

Denne lekre hasselnøtt- og sjokolademoussen er perfekt følge til friske fruktsauser.

Fremgangsmåte

Sett hasselnøttene i stekeovn til de er lett brune og skallet løsner. Temperatur: ca. 170 grader. Tid: 25-30 min. Pass på, de skal ikke bli brent.

Hell nøttene i et klede og gni av skallet. Grovhakk nøttene i hurtigmikser. Ha ca. 2 ts av nøttene i bunnen av hver porsjonsform (f.eks. kaffekopper) slik at moussen etterpå lett slipper formen.

Smelt sjokoladen (sammen med evt kokosfett) over vannbad. Stivpisk kremfløten. Lag eggedosis av egg, eggeplommer og sukker. Bland først den smeltede sjokoladen med eggedosis og rør så i kremfløten og resten av hasselnøttene. Fyll moussen i formene og sett dem i kjøleskap i minst tre timer.

Mos fruktene hver for seg i hurtigmikser og smak til med sukker og sitronsaft.

Anretting og pynting:
Skjær med en liten kniv rundt kanten av formen og veiv moussen på tallerken. Fordel jordbær og aprikossausen rundt og sprøyt en stripe med rømme i sausen. Trekk en knivspiss gjennom rømmen og sausene slik at et blandingsmønster oppstår.

Voilà, og du har en nydelig dessert.

Se våre andre oppskrifter på mousse

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Cathrine Pettersen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne langveisfarende musserende vinen i toppklasse er som skapt for norske maifester
+
Ukens vin

Denne langveisfarende musserende vinen i toppklasse er som skapt for norske maifester

Den finnes i 132 butikker, men kan også bestilles til senere anledninger. For den er vel verd å vente på. Fra samme sted kommer en annen enda mer prisgunstig boblevin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Hvis du er usikker på hvordan du lager rømmegrøt, finner du svaret her sammen med tips til å gjøre den ekstra spennende
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Hvis du er usikker på hvordan du lager rømmegrøt, finner du svaret her sammen med tips til å gjøre den ekstra spennende

Prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 27. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

Så Stock er det denne kvelden duket for bobler i ypperste klasse fra Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet satt til lekre retter som er disse edle dråper verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du waldorfsalat
Guide
3 oppskrifter på waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grønnsaksuppe er både fyldig, velsmakende og lettlaget
Dagens rett
Kremet grønnsaksuppe med blomkål

Grønnsaksuppe er både fyldig, velsmakende og lettlaget

Denne oppskriften er like super dagen før dagen som på selve dagen - om det skulle bli litt kaldt og hustrig utover kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med nydelig norsk bringebærvin til blir pavlova-kaken bedre enn noen gang
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Med nydelig norsk bringebærvin til blir pavlova-kaken bedre enn noen gang

Bringebærlandet som holder til i Drøbak, produserer kortreist bringebærvin. Akkurat det du trenger til sommerdesserten eller en annerledes aperitiff.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her