Hel kokt laks til koldtbordet
Foto: Aina C. Hole

Hel kokt laks til koldtbordet

Skal du lage koldtbord kommer du ikke utenom hel kokt laks. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Ta bort gjellene men la hodet sitte på fisken. Pass på å vaske vekk eventuelt blodrand i buken.

Ha vann, salt, laurbærblad, pepper og grønnsaker i en vid kjele (gjerne fiskekjele) som passer størrelsen på fisken. Pass på at laksen er helt dekket med vann. Kok sakte opp.

La trekke i 20 minutter over svak varme (vannet skal simre). Avkjøl fisken i kokevannet hvis du skal servere den kald (som på bildet).

Trekk av skinnet på begge sider, fjern ryggfinne og bukfinner og legg fisken pent opp på et fat.

Pynt med sitronbåter, majones og persille. Server gjerne med en god agurksalat og majones eller en hjemmelaget remulade til.

Tips: 12 - 14 som en del av koldtbord

Tips 1: Hvis du skal servere fisken varm, bør du legge til 10 minutter til trekketiden og løfte den forsiktig ut av vannet med to redskaper. Tradisjonelt serveres denne da med kokte poteter, agurksalat og rømme eller smørsaus.

Tips 2: For å være helt sikker på at fisken er gjennomkokt kan du stikke inn et steketermometer i den tykkeste delen av fisken inne ved ryggbenet. Når kjernetemperaturen er på 58-60 grader er fisken gjennomkokt.

De beste oppskriftene med laks

Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 63 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen