Hellstrøms kjøttgryte med potetmos
Foto: Stian Broch

Hellstrøms kjøttgryte med potetmos

Oppskriften kommer fra kokeboka Hellstrøm Jr. Den er derfor så enkel at også familiens yngste kan delta.

Fremgangsmåte

  1. Marinering:
  2. Skjær kjøttet i terninger på 4 x 4 cm. Vask og skrell gulrøtter, purre og løk, og kutt grønnsakene opp i små terninger. Legg dette i en form eller i en dobbelt plastpose, sammen med rødvin.
  3. Knus tre hvitløkfedd med en hammer eller en kniv, legg feddene i marinaden sammen med laurbærbladene og timiankvisten. Dette skal marineres i ett døgn i kjøleskapet.
  4. Tilberedning:
  5. Når kjøttet er ferdig marinert, tar du det opp av marinaden og tørker kjøttet godt med kjøkkenpapir. Ta vare på marinaden.
  6. Varm smør og olje i en panne.
  7. Salte og pepre kjøttet og brun det i pannen. Gjør det i flere omganger. Det er viktig at kjøttet blir brunet på alle sider.
  8. Legg det brunede kjøttet over i en jerngryte og strø over hvetemel. Bland godt med en tresleiv.
  9. Tilsett marinaden med alle grønnsakene, laurbærbladene, timian og hvitløk og en spiseskje tomatpuré.
  10. La dette koke under lokk på svak varme i 1½ time, du kan eventuelt sette hele kasserollen inn i ovnen på 180 grader. Ta en kjøttbit og sjekk om den er mør, er den seig, må kjøttet koke litt lenger.
  11. Rens sopp og stjerneløk, ha på salt og pepper og brun dem i en panne med smør til de er gylne og fine. Skjær bacon i små biter og sprøstek i en varm panne.
  12. Tilsett løk og sopp i gryta og la det koke i 15 minutter. Smak til med en spiseskje soyasaus.
  13. Strø over sprøstekt bacon og litt hakket persille rett før servering. Server med Hellstrøms favorittpotetmos eller kokte poteter.

Oppskriften er hentet fra Eyvind Hellstrøms kokebok Hellstrøm Jr.

Våre beste gryteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eyvind Hellstrøm

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som britene, bruk hyse og fennikel i fiskesuppa
Dagens rett

Gjør som britene, bruk hyse og fennikel i fiskesuppa

Hyse, også kjent som kolje, er den hviteste fiskesorten og den foretrukne ingrediens til fiskepudding og -boller. Men den gjør seg også veldig godt i en fiskesuppe.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her