Helstekt kylling med 40 hvitløksfedd og sitron
Apéritif

Helstekt kylling med 40 hvitløksfedd og sitron

Dette er en klassisk kyllingoppskrift du bare må prøve, for har du først smakt den, er du solgt, de 40 hvitløksfeddene til tross.

Fremgangsmåte

  1. Ta ut kyllingen og skyll den i kaldt vann. Tørk kyllingen godt med papir og krydre den innvendig og utvendig med salt, pepper, litt tørket timian og eventuelt estragon.
  2. Vask sitronene godt og del dem opp i båter. Fyll kyllingen med ½ sitron i båter, laubærblad, hakket frisk timian og 15 - 20 hvitløksfedd som du knuser lett med flatsiden av en kniv.
  3. Brun kyllingen på alle sider over middels høy varme i litt smør i en panne.
  4. Ha litt smør i bunnen av en ildfast form/ jerngryte/ leirgryte eller liknende, og ha i resten av hvitløksfeddene og sitronene, grovkuttet løk og persillen som du river grovt.
  5. Legg den brunede kyllingen på toppen og ha litt smør i klatter over. Sett inn i forvarmet stekeovn ved 175 grader i ca 1½ time.
  6. Når kyllingen er ferdig (det kommer klar væske ut når du stikker en kniv inn i låret på kyllingen), tar du den ut og lar den hvile i minst 20 minutter før du deler den opp.
  7. Sil fra sausen i pannen og pisk gjerne inn litt kaldt smør.
  8. Server kyllingen med sausen, de karamelliserte hvitløksfeddene, ovnsstekte grønnsaker, ris, ristet brød eller couscous ved siden av.

Tips: Selv om du bruker mye hvitløk i denne retten karamelliseres disse ved steking og du får en herlig smak uten den sterke hvitløksaromaen mange ikke liker.

Dersom du bruker en leirgryte er det viktig at du setter den i vann i minst en ½ time før du bruker den.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her