Couscous
Foto: Alf Børjesson

Couscous

Couscous er gryn fremstilt av semule av durumhvete. Passer til mange retter og går veldig raskt å lage til.

Fremgangsmåte

Vask limen godt og riv skallet fint, gjem det til å blande inn i couscousen rett før servering
 
Kok limesaft, sukker og vann til sukkeret er oppløst. La det avkjøles.
 
Ha couscous, vann og salt i en kjele og kok opp. Legg på lokk, senk varmen og la det trekke ca. 30 minutter.
 
Ha den ferdige couscousen over i en bolle og tilsett krydderurtene, olivenolje, salt og pepper og la det bli kjølig.
 
Bland grønnsakene og limeskallet i når couscousen er avkjølt og smak til med salt og pepper.
 
Server med limesirup og gjerne stekte scampi, kamskjell eller til kylling.
 
 
 
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

5
5/5 etter 22 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen