Helstekt kylling med urtesaus
Foto: manyakotic

Helstekt kylling med urtesaus

Helstekt kylling er alltid et flott innslag på middagsbordet. Med en lekker grønn saus til, får både smak og stemning et ekstra løft.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp litt vann og tilsett ingrediensene til penslingen - rør godt til sukkeret er oppløst, avkjøl noe.
  2. Pensle kyllingen og bind sammen bena.
  3. Skjær gjerne små snitt i skinnet på kyllingbrystet og fyll med skiver av hvitløk og urter.
  4. Legg kyllingen i en ildfast form, gjerne med poteter delt i to, løk i båter og sjampinjong. 
  5. Hell li vann eller hvitvin i formen.
  6. Stek ved 180 °C i ca. 50-60 minutter.
  7. Pensle gjerne underveis i stekingen.
  8. La kyllingen hvile minst 10-15 minutter før den skjæres opp. Server med urtesausen, en frisk salat og grønnsakene fra stekingen.
  9. Grønn urtesaus:
  10. Ha erter og spinat (grønn salat) i en kjele sammen med litt smør og fres det noen sekunder.
  11. Hell over kraft/buljong og melk og la det koke opp.
  12. Hell blandingen over i en hurtigmikser sammen med hakkede urter og kjør til en glatt saus.
  13. Tilsett crème fraîche.
  14. Hell sausen tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper.
  15. Pisk gjerne inn litt kaldt smør for å få sausen blank.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti
Dagens rett

En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti

En superenkel, men også smakfull salat med fin balanse mellom syrlighet og chilikick.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her