Helstekt kylling med urtesaus
Foto: manyakotic

Helstekt kylling med urtesaus

Helstekt kylling er alltid et flott innslag på middagsbordet. Med en lekker grønn saus til, får både smak og stemning et ekstra løft.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp litt vann og tilsett ingrediensene til penslingen - rør godt til sukkeret er oppløst, avkjøl noe.
  2. Pensle kyllingen og bind sammen bena.
  3. Skjær gjerne små snitt i skinnet på kyllingbrystet og fyll med skiver av hvitløk og urter.
  4. Legg kyllingen i en ildfast form, gjerne med poteter delt i to, løk i båter og sjampinjong. 
  5. Hell li vann eller hvitvin i formen.
  6. Stek ved 180 °C i ca. 50-60 minutter.
  7. Pensle gjerne underveis i stekingen.
  8. La kyllingen hvile minst 10-15 minutter før den skjæres opp. Server med urtesausen, en frisk salat og grønnsakene fra stekingen.
  9. Grønn urtesaus:
  10. Ha erter og spinat (grønn salat) i en kjele sammen med litt smør og fres det noen sekunder.
  11. Hell over kraft/buljong og melk og la det koke opp.
  12. Hell blandingen over i en hurtigmikser sammen med hakkede urter og kjør til en glatt saus.
  13. Tilsett crème fraîche.
  14. Hell sausen tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper.
  15. Pisk gjerne inn litt kaldt smør for å få sausen blank.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her