Helstekt reinsdyrfilet med glasert zitakesopp og sjalottløk, filoinnbakt linse- og grønnsaksragu, selleri- og pastinakkpuré, potet- og parmesanterte, kremet timiansaus
Foto: Roger Kolbu

Helstekt reinsdyrfilet med glasert zitakesopp og sjalottløk, filoinnbakt linse- og grønnsaksragu, selleri- og pastinakkpuré, potet- og parmesanterte, kremet timiansaus

Fremgangsmåte

Glasert zitakesopp og sjalottløk:
Stek soppen med finstrimlet løk. Glaser med basen og bland i bladpersille

Filoinnbakt linse- og grønnsaksragu:
Fres finstrimlet rotgrønnsaker med hvitløk. Hell over balsamicoeddik og reduser nesten tørt. Hell over rødvin og kok ned til en tredjedel. Bland i resten av ingrediensene og kok til linsene er møre.

Fyll filodeigen med raguen og bind fast med strimler av purre som snøre.

Stek i ovn.

Selleri- og pastinakkpuré:
Kok grønnsakene møre. Reduser fløten til halvparten. Kjør grønnsakene til fin puré og tilsett fløten, salt og pepper.

Potet- og parmesanterte:
Skive potetene i ca 3 mm tykke skiver og trykk ut potetene med rund utstikker. Bland poteter med klaret smør og parmesan. Legg potetene lagvis i rund form til ca. 6 cm høy.

Stek i ovn.

Kremet timiansaus:
Fres løk og selleri. Bland i tomatpuré. Hell i balsamicoeddik og reduser. Hell så i hvitvin og reduser til en tredjedel. Bland i resten av ingrediensene og kok i ca 20 minutter. Sil.

Mål opp sausen og tilsett like mye fløte. Reduser til halvparten.

Smaksett med timian. Sil.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kjøkkensjef Ulf Wadenstrøm,Sjøhuset Restaurant, Kristiansand

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her