Helstekt reinsdyrfilet med glasert zitakesopp og sjalottløk, filoinnbakt linse- og grønnsaksragu, selleri- og pastinakkpuré, potet- og parmesanterte, kremet timiansaus
Foto: Roger Kolbu

Helstekt reinsdyrfilet med glasert zitakesopp og sjalottløk, filoinnbakt linse- og grønnsaksragu, selleri- og pastinakkpuré, potet- og parmesanterte, kremet timiansaus

Fremgangsmåte

Glasert zitakesopp og sjalottløk:
Stek soppen med finstrimlet løk. Glaser med basen og bland i bladpersille

Filoinnbakt linse- og grønnsaksragu:
Fres finstrimlet rotgrønnsaker med hvitløk. Hell over balsamicoeddik og reduser nesten tørt. Hell over rødvin og kok ned til en tredjedel. Bland i resten av ingrediensene og kok til linsene er møre.

Fyll filodeigen med raguen og bind fast med strimler av purre som snøre.

Stek i ovn.

Selleri- og pastinakkpuré:
Kok grønnsakene møre. Reduser fløten til halvparten. Kjør grønnsakene til fin puré og tilsett fløten, salt og pepper.

Potet- og parmesanterte:
Skive potetene i ca 3 mm tykke skiver og trykk ut potetene med rund utstikker. Bland poteter med klaret smør og parmesan. Legg potetene lagvis i rund form til ca. 6 cm høy.

Stek i ovn.

Kremet timiansaus:
Fres løk og selleri. Bland i tomatpuré. Hell i balsamicoeddik og reduser. Hell så i hvitvin og reduser til en tredjedel. Bland i resten av ingrediensene og kok i ca 20 minutter. Sil.

Mål opp sausen og tilsett like mye fløte. Reduser til halvparten.

Smaksett med timian. Sil.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kjøkkensjef Ulf Wadenstrøm,Sjøhuset Restaurant, Kristiansand

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her