Helstekt reinsdyrstek
Ann Kristin Smuk for Finnmark Rein

Helstekt reinsdyrstek

Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gleder du alle rundt bordet.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  2. Del grønnsakene, bortsett fra potetene, i passelige biter. Legg grønnsaker og hele, små poteteri en ildfast form. Hell over litt olje, salt og pepper, litt rosmarin og bland godt.
  3. Gni steken godt inn med salt og pepper.
  4. Varm en stekepanne med smør og brun reinsdyr­steken.
  5. Legg steken i den ildfaste formen med grønnsakene. Bruk steke­termometer, og stek i ovnen i ca. 2 timer til steketermometeret viser 62–65 °C. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før du skjærer det opp.

Bland seterrømme og rørte ­tyttebær, og sett i kjøleskapet frem til servering.

Se våre andre oppskrifter med reinsdyrkjøtt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Ann Kristin Smuk for Finnmark Rein

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her