Helstekt rype med pastinakkpuré og trøffelsjy
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Helstekt rype med pastinakkpuré og trøffelsjy

Du må prøve helstekt rype. Med pastinakkpuré og trøffelsjy bli det en herlig søndagsmiddag.

Fremgangsmåte

Gni inn rypene med salt og pepper og brun i stekepanne i olje. Hell over rødvin og kraft.

Sett rypene i ovnsform med kraften rundt. Stek i ovn på 180 grader i ca 15 min. La hvile 10 min på lun plass før servering.

Sausen:
Sil kraften over i en kjele og smak til med salt, pepper og trøffel, pisk inn smøret rett før servering.
 
Grønnsakene:
Kok pastinakk i saltet vann. Sil fra vannet og miks pastinakken med crème fraîche til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.

Kok grønnsaker møre i godt saltet vann.

Kutt poteter i strimler og fritér i olje på 180 grader til de er sprø, ta ut og dryss salt over.

Flere lekre retter med skogsfugl

Tips: Her kan du godt kutte ut trøffelen i sausen og ha i litt trøffelolje i stedet. Fyll gjerne rypene med eple, svisker og friske urter for ekstra smak under stekingen.

Andre ville retter

Sendt inn av Inkognito

4
4/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen