Het ostekake med karamellokk
Foto: iStockphoto

Het ostekake med karamellokk

Fremgangsmåte

Bunn:

Bland knust kjeks og smeltet smør. Trykk blandingen ned i en liten kakeform (24 cm). Stek ved 175 grader i 15 minutter. Avkjøl.

Fyll:

Ha kremost og sukker i en blender eller miksmaster og kjør på lav hastighet til jevn. Tilsett likøren og bland ytterligere noen sekunder. Ha i ett egg av gangen og bland til deigen er jevn og luftig.

Hell over kakebunnen og stek ved 175 grader i 45 minutter. Ta ut og avkjøl på et lunt sted til den har romtemperatur. Deretter settes den kaldt.

Krydret karamellsaus:

Kok opp vann og sukker i en kjele som tar 3 liter, uten omrøring. La koke til gyllen farge oppnås. Ta av platen og rør inn smøret. Når smøret er smeltet inn i sukkerlaken, tilsettes fløten forsiktig og under jevn omrøring. Set tilbake på platen men pass på at den ikke er altfor varm. Karamellen skal ikke bli brent. La koke under jevn omrøring i noen minutter til sausen har pen brunfarge og tykkelse. Du kan sjekke tykkelsen med dråpeprøven: Drypp litt saus oppi kaldt vann. Dråpen blir til en karamellkule som skal kunne formes.

Når sausen er passe tykk, helles den raskt over ostekaken. Jevn den ut med en kniv du dypper i kokende vann. Sett deretter kaken i kjøleskap igjen til karamelltoppen er stiv nok til at du kan skjære i kaken.

Hvis du synes dette er tungvint, kan du godt gjøre sausen litt tynnere og servere den som på bildet.

Tips:

Dryss over fingersalt. Det gir en ekstra spennende smaksopplevelse.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 19 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen