Hjemmelaget potetchips
Matprat.no

Hjemmelaget potetchips

Det er enklere en du tror å lage potetchips, og de smaker mye bedre enn de du får kjøpt i pose. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Rens og skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, gjerne med en osthøvel.
 
Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte. Når oljen er varm legger du potetskivene i, ikke ta for mange av gangen. Prøv deg frem for å finne ut hvor varm oljen bør være for at potetskivene skal få en pen bruning.
 
Snu potetskivene slik at de blir brune på begge sider. 
 
Ta dem opp med en hull-sleiv og legg over på et tørkepapir, slik at oljen renner av. Dryss over salt.
 
Potetene bør kun dekkes til med papir, ikke folie, da blir de myke.
 
 

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
By på denne velduftende gryten med lam og krydder
Dagens rett
Lam i fyldig brun saus Gosht Shahjani fra India

By på denne velduftende gryten med lam og krydder

Den har akkurat det vi trenger av kryddervarme denne kalde januarsøndagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå når torsken er i høysesong som skrei, fortjener den de beste partnere på tallerkenen
Dagens rett
Torsk med appelsin og hummersaus

Nå når torsken er i høysesong som skrei, fortjener den de beste partnere på tallerkenen

Enten du bruker torsk eller skrei tar den en spennende retning med denne sausen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med den nye kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 25. april i Oslo

Bli kjent med den nye kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner

Pet nat er på alles lepper om dagen, og det ikke uten grunn. Disse sprudlevinene er saftige, crispy og meget smakfulle. Våren står snart for dør, og etter denne smakingen vet du hvilke godbiter det er verdt å plukke med seg fra polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest
Dagens rett
Pølser med ratatouille

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest

Du trenger skikkelig gode pølser og en håndfull grønnsaker. Med ratatouille blir også de som ikke liker pølser fornøyde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik mekker du en chili con carne på kort tid
Dagens rett
Enkel chili con carne

Slik mekker du en chili con carne på kort tid

I dag blir det en godt krydret kjøttrett. Hvor hett det skal bli rundt middagsbordet, er opp til deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne drinken holdes svært høyt av verdens bartendere
Ukens drink
Hanky Panky drinkoppskrift
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her