Hjemmelaget rømmegrøt

Hjemmelaget rømmegrøt

Rømmegrøt er skikkelig tradisjonsmat. Om du ikke spiser det hver er uke er eksempelvis 17. mai, Olsok og Sankthansaften veldig gode anledninger. Her er den enkle oppskriften

Fremgangsmåte

Kok rømmen under lokk i ca. 2 minutter.

Tilsett halvparten av melet og rør kraftig til smøret pipler frem. Skum av fettet.

Rør i resten av melet og spe med melken.

Rør grøten jevn og klumpfri. La den koke i ca. 5 minutter.

Smak den til med salt.

Server rømmegrøten med rømmefettet, sukker og kanel på.

Litt finrevet brunost smaker også godt på rømmegrøten. Rød saft smaker godt til.

Her er flere oppskrifter på rømmegrøt

Rømmegrøt med spekeskinke er er en klassiker 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen