Hjertekake med vaniljekrem og bringebær
Foto: Zufar Kamilov

Hjertekake med vaniljekrem og bringebær

Utseendet er viktig på en valentinkake, men smaken må også sitte. Du kan komme unna med en hurtigløsning som denne uten at det går på bekostning av smaken. Selv midtvinters.

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland hvetemel og sukker. Smuldre smør inn. Kna inn vann slik at deigen blir glatt. Sett kaldt i 30 minutter. 

Tips:
Du kan bruke ferdig paibunn fra butikken. 

Press deigen i en hjerteformet springform. La det bli en kant på ca 3 cm. Stekes ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøl.

Vaniljekrem:
Pisk kesam luftig med lime. Pisk kremfløten stiv med melis og brett kesamen inn i kremen. Sett kaldt. 

Gele til bringebærlokk:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Rør ut melis i kokende vann. Rør deretter inn gelatin. La stå på benken i romtemperatur slik at den ikke stivner.

Marsipanbånd:
Hvis du vil ha rød ring, kan du bruke farget marsipan eller farge den selv. Kjevle den deretter ut, gjerne på et bakepapir eller silikonmatte. Skjær ut et bånd på minst 70 cm x 6 cm. 

Montering:
Løsne forsiktig bunnen fra formen og legg den på et kakefat. Hell kremen oppå paibunnen. Legg marsipanbåndet rundt kaken. Det kan være greit å ha fire hender til akkurat dette.

Legg bringebærene som er delt i to (hvis de er store) tett i tett. Dryss over melis hvis de er litt sure (eller klar likør). Fordel gelatinen over. Glatt over med en spatel el bred kniv  som du dypper i kokende vann. Sett kaken kaldt i minst 15 minutter.

Tips:
Du kan godt bruke friske jordbær. De bør deles i fire hvis de er store. Gi de et ekstra dryss med melis hvis de er sure.

Pynt med mynteblader. 

Tips:
Du kan også lage denne i mini hjerteform. Da holder oppskriften til 2 kaker.

Her er oppskriften på en annen veldig lettvint hjertekake

Vi har enda flere supre oppskrifter på pai

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her