Hot kjøttdeiggryte med bønner
Foto: Matprat/Kim Holthe

Hot kjøttdeiggryte med bønner

Denne gryteretten, som virkelig er hot, begynner med kyllingkjøttdeig og bønner. Deretter fyller du på med krydder som du finner i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Varm halvparten av smøret og oljen og stek kjøttdeigen. Legg den over i en stor gryte.

Varm resten av smøret og oljen og fres løk, hvitløk, gulrot og chili til løken er blank. Ha alt over i gryten.

Tilsett hakkede tomater, laurbærblad, vann og buljongterning. La det hele småkoke i 8-10 minutter.

Skyll bønnene godt og la dem renne av. Tilsett dem i gryten og kok opp slik at alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Dryss over grovhakket persille ved servering.
 
Server med tilbehøret ved siden av og ferskt brød eller ris.
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder
+
Godbiter i pollisten

Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder

Rekorden er at denne for Piemonte uvanlige druesorten holder samme høye kvalitet årgang etter årgang, og det er fordi vinmakeren tilpasser fremstillingen etter årgangens karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene
+
Tester
62 viner testet spesialpol

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene

Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne vrien med parmesanen til cæsarsalaten
Dagens rett

Prøv denne vrien med parmesanen til cæsarsalaten

Parmesanchips gir en egen og dypere smak til caesarsalaten som fint kan servers uten spekeskinke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt
+
Ukens vin

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt

For viner fra Korsika er franskmennenes egen hemmelighet som derfor oppnår høye priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her