Hotte kjøttboller med mandelpotetpuré
Foto: Petter Berg

Hotte kjøttboller med mandelpotetpuré

Med enkle grep kan du gjøre en tradisjonell rett om til noe nytt og spennende. Prøv de tradisjonelle kjøttbollene med masse godt krydder og kremet potetpuré.

Fremgangsmåte

Kjøttboller:
Bland kjøttdeigen godt med salt, egg, melk og hvitløk. 

Ta ut frøene av chilien og finhakk den og bland i kjøttdeigen. Form til ca 12-14 kjøttboller ved å rulle deigen mellom hendene.

Brun dem i smør i en stekepanne. Senk varmen og etterstek i ca 5 minutter.

Potetpure:
Kok skrelte poteter i usaltet vann til de er møre. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom en sikt.
 

Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Server gjerne med klippet gressløk over.

Server kjøttbollene med potetpuréen ved siden av.

Du kan gjerne servere tradisjonelt tilbehør som brun saus og tyttebærsyltetøy til kjøttbollene, eller hva med ovnsbake rotgrønnsaker?

Tips: Hvis du koker potetene i saltet vann blir puréen seig når du moser potetene og rører inn smør og fløte. Smak derfor heller til med salt og pepper til slutt.

Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt ellers kan den lett bli klumpete.

Spenstige potetretter finner du her

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Flere retter med kjøttdeig

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Baron De Ley
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Baron De Ley

På BEINSPIRED 2026 har du mulighet til å smake 5 deilige spanske viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her