Hummerkrem med tørrfisk, vanilje- og sitronmarinert fennikel
Trond Svendgård,Svendgårds, Bodø

Hummerkrem med tørrfisk, vanilje- og sitronmarinert fennikel

Fremgangsmåte

Tørrfisk:
Porsjoner fisken og la den trekke i saltet vann i 5 minutter.

Hummerkrem:
Varm opp en vid kjele og fres hummerskall i litt olje. Knus skallene lett med en tresleiv. Tilsett grønnsakene og tomatpuré og fres videre. Ha i litt og litt hvitvin mens du samtidig skraper bort det som setter seg fast i kjelens bunn. Hell på fløte slik at det dekker skallene og la suppen koke ca. 1 ½ time. Siles og smakes til med salt, pepper og sitron.

Vanilje- og sitronmarinert fennikel:
Skjær fennikel og sukkererter i tynne strimler. Blansjer strimlene lett og vend dem opp med sitron, olivenolje, vanilje, salt og pepper.

Sendt inn av Trond Svendgård,Svendgårds, Bodø

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her