Hvalbiff på tradisjonelt vis
Norsk hval

Hvalbiff på tradisjonelt vis

Hvalkjøtt utkonkurrerer det meste av annet kjøtt. Mørt, saftig, supersunt og kjempegodt. Her er en oppskrift på hvalbiff på tradisjonelt vis.

Fremgangsmåte

  1. Ta ut hvalbiffen av kjøleskapet og la den temperers litt før du steker den.
  2. Del opp grønnsakene og stek dem i smør til de blir blanke men uten at de blir brune. Krydre med salt og nykvernet pepper.
  3. Ta grønnsakene ut av pannen og hold dem varme.
  4. Varm smøret i en stekepannet til det blir gyldenbrunt før du legger i hvalbiffene.
  5. Stek ca 3 minutter på hver side og ha på salt og pepper etter steking.
  6. Legg hvalbiffene over på grønnsakblandingen og server med bakt potet.

Tips: Du kan godt smakssette hvalbiffen med et annet krydder hvis du ønsker det. Prøv for eksempel tacokrydder eller en sterk garam masala blanding.

Sendt inn av Norsk hval

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her