Hvitvinsdampet tørrfisk med aïoli og tomatconcassé
Foto: Alf Börjesson

Hvitvinsdampet tørrfisk med aïoli og tomatconcassé

Fremgangsmåte

  1. Retten kan serveres varm eller kald, etter ønske.
  2. Start med aïolien, som er en fransk hvitløkmajones.
  3. Smak god majones til med hvitløk, sitronsaft, salt og pepper.
  4. Sett den i kjøleskap til den skal brukes.
  5. Skjær tørrfisken i strimler eller terninger.
  6. Fres dem i olje sammen med løk og hvitløk.
  7. Hell på vin og la den koke helt inn.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Flå tomatene, del dem og skjær ut kjernene. Skjær tomatkjøttet i små terninger.
  10. Fres dem i litt olje og smak til med salt, pepper og en anelse sukker. Dette kalles "concassé".
  11. Rist baguetteskivene lett i stekepanne på middels varme.
  12. Fordel fisken på skivene, legg på tomatconcassé med aïoli på toppen.

Pynt eventuelt med grønt. 

Utvanning av tørrfisk:
Før bruk må tørrfisk vannes ut i rikelig kaldt vann i 6--8 dager. Bytt vann daglig.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her