Hvitvinsdampet tørrfisk med aïoli og tomatconcassé
Foto: Alf Börjesson

Hvitvinsdampet tørrfisk med aïoli og tomatconcassé

Fremgangsmåte

Retten kan serveres varm eller kald, etter ønske.

Start med aïolien, som er en fransk hvitløkmajones.
Smak god majones til med hvitløk, sitronsaft, salt og pepper.
Sett den i kjøleskap til den skal brukes.

Skjær tørrfisken i strimler eller terninger.
Fres dem i olje sammen med løk og hvitløk.

Hell på vin og la den koke helt inn.
Smak til med salt og pepper.

Flå tomatene, del dem og skjær ut kjernene. Skjær tomatkjøttet i små terninger.
Fres dem i litt olje og smak til med salt, pepper og en anelse sukker. Dette kalles "concassé".

Rist baguetteskivene lett i stekepanne på middels varme.
Fordel fisken på skivene, legg på tomatconcassé med aïoli på toppen.

Pynt eventuelt med grønt. Hvitvin er godt drikke til.

Utvanning av tørrfisk:
Før bruk må tørrfisk vannes ut i rikelig kaldt vann i 6--8 dager. Bytt vann daglig.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen