Il Farrotto - spelt og grønnsaker
Caroline Schøning på restaurant La Lampara i Lavagna

Il Farrotto - spelt og grønnsaker

Fremgangsmåte

La spelten ligge i vann over natten. Neste dager kokes spelten i vann med 2 hvitløksfedd: Sett på sterk varme. Når det koker, skru ned varmen, smak etter 30-45 min. Spelten skal være "al dente". Ta ut hvitløksbåtene og ha i salt før du heller ut vannet.

Skjær purren i tynne strimler og ha litt smør i en stekepanne, la det surre på middels varme i ca 10 min (purren skal ikke få farge).
 
Skrell auberginen (bruk potetskreller) og skjær i små firkanter. Stekes i olje på sterk varme. Skjær paprikaen i staver. Er du følsom for paprika, kan du fjerne skallet med potetskrelleren så den blir lettere å fordøye.
 
Underveis har du satt over litt vann med salt i. Når vannet koker, har du bønnene oppi og lar det koke. Hvis du ikke har på lokket hele tiden, holder grønnfargen seg bedre.

Når alle grønnsakene er stekt hver for seg, kan du blande dem. Ved å steke de hver for seg, beholder de sin egensmak. Sammen blir det som stuing. Salt alltid mot slutten.  Alt dette kan du lage dagen før.

Før serveringen tar du igjen frem stekepannen (hvis du ikke allerede har kylt den i panna på naboen etter at han har vært på døra minst åtte ganger for å finne ut hva slags fantastisk, ny oppskrift du prøver).
 
Smelt litt smør på middels varme. Ha så i spelten og så grønnsakene. La det surre ca 5 min og ha det over på serveringsfat.
 
Strø på rikelig med revet pecorino romano over, som smelter mens du bærer fatet inn i stuen hvor dine hylende begeistrede gjester venter. Ha en hyggelig aften!

Sendt inn av Caroline Schøning på restaurant La Lampara i Lavagna

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her