Indisk kylling i stekepannen
Foto: Thossaphon

Indisk kylling i stekepannen

En lettlaget kyllingrett med smak av India passer alltid godt.

Fremgangsmåte

  1. Skyll og tørk kyllingen godt med kjøkkenpapir.
  2. Sett en høy panne på platen. Ha i valgte matfett og varm opp på middels høy varme.
  3. Når smøret/margarinen har en nøttebrun farge, legges kyllingen i.
  4. Stek kyllingen i ca 4 minutter på hver side til den har fått en fin farge.
  5. Tilsett hvitløk, ingefær og krydder. Rør godt og tilsett vannet. 
  6. La dette småkoke 10 minutter.
  7. Ta ut kyllingfiletene og la dem hvile litt før de skjæres i skiver. 
  8. Tilsett rosiner og pinjekjerner og kok opp. 
  9. Sausen jevnes med litt lys jevning hvis ønskelig.
  10. Dryss med koriander og smak til med salt og pepper.
  11. Legg kyllingskivene oppå ris og hell sausen over. Agurkskiver på siden.
  12. Strø over frisk koriander og server evt naanbrød ved siden av.

Tips . Risen kan gjerne has i en kopp som hvelves på tallerkenen.

Vi byr på mange spennende indiske retter

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her