Indrefilet av kalv med polentalasagne, parmesan- og Dijonhollandaise
4 Roser, Harstad

Indrefilet av kalv med polentalasagne, parmesan- og Dijonhollandaise

Ingredienser
800 g kalvefilet
 
Polentalasagne:
Vann
Salt
Pepper
Salvie
Polentagryn

Kalvepaté:
500 g kalvekjøtt
200 g spekk
4 dl vann eller kraft
2 sjalottløker
2 fedd hvitløk
Sherryeddik

Parmesan- og Dijonhollandaise:
2 eggeplommer
2 dl hvitvin
2 ss parmesan
1 ss grov Dijhon-sennep
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Polentalasagne:
Kok opp vann med salt, pepper og salvie. Ha i polentagryn og følg anvisningen på pakken. Hell polentaen over på et stekebrett i 3 mm tykkelse.

Smør over kalvepaté i ca 3 mm tykkelse. Del kaken i 2 og legg det ene laget over den andre.  Gjenta dette til du har den høyden du ønsker på lasagnen.

Kalvepaté:
Stek løk og hvitløk i en kjele med litt olje. Ha i kalvekjøtt og spekk kuttet i terninger. Ha på kalvekraft eller vann og la det småkoke i 3 timer. Smak til med salt og pepper. Sil så av halvparten av vesken før den kjøres i en hurtigmikser til fin patékonsistens.
Parmesan- og Dijonhollandaise:
Lag en hollandaise av eggeplommer og hvitvin (eller reduksjon). Ha i revet parmesan og grov Dijon-sennep. Smak til sausen med salt og pepper. 
 
Brun kalvefileten på høy varme i pannen slik at den får en fin stekeskorpe, legg den på et ildfast fat og stek den videre i ovn på 160 grader i ca 8 minutter. Ta fileten ut av ovnen og la den hvile under aluminiumsfolie i ca 10 minutter før du trancherer den i tykke gode skiver.
 
Servér kalvefileten med et assortement av friske grønnsaker slik som aspargesbønner og cherrytomater.

Sendt inn av 4 Roser, Harstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her