Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Indrefilet av svin med Nordmansk sennepsaus

Ingredienser

400 gram indrefilet av svin

Marinade:
2ts salt 
kvart ts nymalt pepper 
halv ts timian 
kvart ts knust laubærblad 
stor klype allehånde
valgfritt: et knust fedd hvitløk
 
Til sausen:
tre kvart dl eplesider eddik
10 knuste pepperkorn
hønsebuljong eller kraft av svinestek
3 og en halv dl kremfløte
salt
2 ts tørr sennep blandet med 2 ts vann
15 - 30 gram mykt usaltet smør

Fremgangsmåte

Blandt krydderet og smør blandingen på svinefileten, settes i kjøleskapet i ett døgn.
Fjern marinaden ved å tørke godt av kjøttet. 
Stek kjøttet raskt på sterk varme i stekepanne med smør og olje (50/50). 
Pakk deretter kjøttet i folie og stek videre i ovn på 170 grader i ca 15-20 min. La kjøttet hvile i minimum 10 min.
Saus: 
Sausen skal egentlig lages på kraft etter svinestek, men siden det meste av kjøttsaften er igjen i kjøttet, jukser vi og bruker hønsebuljong i terning.
 
Kok eplesider eddik og pepper til det er igjen en spiseskje, slå i kraften ( en 3/4 buljongterning og 3 dl vann),
kokes inn til 1 1/2 dl. Tilsett fløte og småkok i fem minutter,  ha i sennepsblandingen, smak til med salt og la det koke i noen minutter til. Sausen skal være tykk.
Server med harde poteter ( frityrsteke, ovnsbakte, røstipoteter eller nykokte)

Sendt inn av PÅL JHONNY LARSEN

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her