Iskrem med vanilje & cookies og sjokoladeis, servert med klementiner, pepperkaker og brente mandler.
Kulinaris

Iskrem med vanilje & cookies og sjokoladeis, servert med klementiner, pepperkaker og brente mandler.

Iskrem er en klassisk dessert. Sammen med myke pepperkaker, forfriskende klementiner og knasende mandler, tar du desserten til nye høyder.

Fremgangsmåte

Klementinene
Skjær av skallet med en skarp kniv. Del deretter klementinene i fire skiver.

De myke pepperkakene
Smelt smøret, bland alle ingrediensene sammen med en visp. Fordel røren i smurte muffins former 1/3 fulle og stek på 200°c i 8 minutter.

La de myke pepperkakene avkjøles til romtemperatur før de deles opp i biter. En hurtigvariant av denne er å bruke vanlige pepperkaker, og dele disse i grove biter.

Brente mandler
Ha vann, sukker og mandler I en liten gryte. Kok det hele på sterk varme mens du rører. Etter hvert vil vannet fordampe og sukkeret legger seg som en grå hinne rundt sukkeret, skru ned til medium styrke på ovnen og fortsett røringen.

Når du har oppnådd en dyp karamellfarge tilsetter du smøret, blander godt og heller mandlene på bakepapir. Avkjøles før mandlene grovhakkes med en kniv.

Servering
Scoop en kule av hver is per person. Disse legges på en liten tallerken med skiver av klementiner, biter med myke pepperkaker og grovhakkede brente mandler.

Her finner du flere deilige desserter med iskrem

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Kulinaris

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her