Islandske mammakaker

Ingredienser

125 gr. smør
250 gr. sirup
125 gr. sukker
1 egg
½ kg hvetemel
2 ts. natron
1ts. ingefær

Smørkrem:
5-6 ss smør
2 kopper melis
1 eggeplomme
2 ss fløte
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Varm opp smør, sukker og sirup i en gryte. Avkjøl litt og rør deretter i egget.

Bland hvetemel, natron og ingefær i en bolle. Tilsett det våte og kna sammen. La deigen stå natten over.

Kjevle tynt og stikk ut kaker med en hjerteform. Stekes midt i ovnen på 180c.

Bland sammen smørkremen. Smør ca. en teskje krem mellom to hjerter.

Disse kakene skal bli myke etter noen dager. De smaker nydelig og er blitt favorittkakene i familien.

Sendt inn av Helene Piscopo, 8år, 5537 Haugesund

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her